Masterchef Australia 2014

Ook met MasterChef Australia 2014 zet de TV show weer zijn beste beentje voor. De meest originele uitvoering van het internationaal veelgeprezen programma Masterchef gaat vrolijk verder op zijn elan.

In tegenstelling tot in 2013 werd er nu voor gekozen om ook de audities en de voorrondes die normaal niet uitgezonden worden nu wel volop aan de kijker getoond. De makers laten niets aan het toeval over, en zorgen ervoor dat de verveling niet kan toeslaan. Zo werd er dit jaar ook een nieuw element aan de show toegevoegd, ‘the power apron’, of letterlijk vertaald de ‘krachtige keukenschort’. Je kunt het zo gek niet bedenken of Masterchef Australia haalt het in huis. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om het programma nog spannender en nog leuker te maken!

Masterchef Australia 2014
MasterChef 2014 - weer een nek-aan-nek race

6e seizoen MasterChef

In de 6e seizoen werd er voor gekozen om de immuniteitsrondes (spelrondes waarbij de deelnemers de kans krijgen om in ruil voor immuniteit bij de afvalrondes een maaltijd te bereiden voor een professionele chef – jurylid die de beste er uitkiest. Uiteraard krijgt hier enkel de beste ook de immuniteit cadeau.

Voor wie er nog aan twijfelde, Masterchef Australia heeft dit seizoen werkelijk alles gedaan om zichzelf te overtreffen, en dat is een goede reden om dit programma te bekijken wanneer het in Nederland uitgezonden wordt.

Mentor met natuurlijke ingredienten

Behalve de drie bekende presentatoren/ juryleden, kreeg dit uitstekende programma dit jaar ook de hulp van een mentor (Kylie Kwong) die de kandidaten begeleidde en die nadien ook nog optrad als gast jurylid. Kylie Kwong mag in Nederland dan wel een nobele onbekende zijn, in Australië heeft zij alvast haar sporen verdiend als kok, auteur van kookboeken, TV-presentatrice, restauranteigenaar. Zij staat bekend voor haar voorliefde voor natuurlijke en biodynamische ingrediënten.

Masterchef Australia 2014

Ook nu gaf de top 24 van de oorspronkelijke kandidaten weer het beste van zichzelf op televisie. Hoewel, een deelnemer moest voortijdig de strijd staken omdat ze een hersenoperatie diende te ondergaan ten gevolge van een ongeluk. Dat vonden ook de medische adviseurs een brug te ver!

Diversiteit kandidaten

Zoals ook de voorgaande seizoenen, hebben alle kandidaten een zeer diverse achtergrond. In 2014 waren de kandidaten afkomstig uit alle lagen van de samenleving. Er dingen o.a. een studente medische wetenschappen, een marketing coördinator, een barman, een kapster, een IT consultant, een netwerkbeheerder, een merkenontwikkelaar, een model, een wijnsteker, een voedingsdeskundige, een student, een social media manager, een matroos, een ontwerper van kinderkleding, een databeheerder, een verkoopster van vakantiewoningen, een rechtenstudent, een tandarts, een kleinhandelaar en een steward mee naar de prijs in de bekendste maar ook de leukste kookwedstrijd!Masterchef Australia 2016

We kijken met spanning uit naar MasterChef Australia 2016. Welke deelnemers zullen in 2016 de show stelen - en met welke gerechten?… Meer →


Masterchef Australia gemist

MasterCheft gemist? Het is al erg vervelend om een lievelingsprogramma te missen, en het is nog vervelender om een programma te missen wanneer het noo… Meer →


Masterchef uitzending gemist

Het overkomt ons allemaal wel eens: we keken er zo naar uit om ons favoriet TV – programma te bekijken, en op het laatste nippertje komt er wel iets… Meer →